Narrativ Misbrugsbehandling Hverdage
- Efteruddannelse
- Narrativ Misbrugsbehandling Hverdage
intensiv Efteruddannelse i narrativ misbrugsbehandling, 12 hverdage
Studiestart er torsdag d. 11. januar 2024. Undervisning foregår i vores praksis i Horsens.
Tag en uddannelse i narrativ misbrugsbehandling.
Lær den narrative tilgang at kende, så du kan have samtaler med unge og voksne, der er ramt af misbrug. Bliv undervist af kandidat i pædagogisk psykologi Karina Kring og få indsigt i og viden om den narrative psykologi og praksis. Du kan bruge efteruddannelsen i narrativ misbrugsbehandling til at styrke din faglighed i dit erhverv og øge dine handlemuligheder i din egen praksis.
intensiv Uddannelse i narrativ misbrugsbehandling hverdage
-
for privatbetalere
-
Opstart torsdag den 11. januar 2024
-
12 undervisningsdage. Der er frugt, frokost og eftermiddagskaffe inkluderet i prisen
-
Undervisningen foregår på Torvet 24, 1. i Horsens
erhvervsdrivende og offentlige institutioner.
intensiv uddannelse i NARRATIV misbrugsbehandling, hverdage, STUDIESTART januar 2024/ HORSENS
Uddannelsen henvender sig til fagprofessionelle, der arbejder indenfor det pædagogiske, psykologiske, socialfaglige og sundhedsfaglige område, som ønsker indsigt i, hvordan man kan bruge den narrative tilgang i samtaler med unge og voksne, der er ramt af misbrug. Med uddannelsen kan du styrke din fagprofessionelle praksis og udvide dine handlemuligheder med narrativ misbrugsbehandling.
Formål
Formålet er, at deltagerne tilegner sig de narrative metoder, med henblik på etableringen af en narrativ behandlerpraksis. Med de narrative færdigheder kan man bidrage til at give mennesker ramt af misbrug og mistrivsel, magten over deres tilværelse tilbage. Efteruddannelsen vil give dig redskaber til at lytte med nærvær og afholde samtaler med de berørte, der udvider og løfter deltagernes fornemmelse af sig selv, og dermed styrker deres evne til at modstå misbrugets magt.
Indhold
Uddannelsen giver en grundig indføring i den narrative teori og praksis. Med de narrative traditioner eksternaliseres problemet, der etableres nye foretrukne og alternative historier, og dermed skabes nye identitets – og handlemuligheder. Den narrative praksis kan betragtes som en mobilisering af modstand, en modmagt mod problemet og dets bagvedliggende konstruktion og konstituering.
Vi kigger nærmere på, hvordan man kan etablere en narrativ praksis i behandling af misbrug og hvad den narrative praksis tilbyder os. Du vil få indsigt i, hvordan selvfortællinger er med til at forme og guide fremtidig adfærd. Du vil lære, hvordan fastlåste fortællinger om smerte, skyld og skam kan afdækkes på en respektfuld og værdig måde. Du vil få indblik i, hvordan samfundets diskurser hverver og gidseltager unge og voksne ramt af alkohol og stofmisbrug. Du vil opleve, hvordan du med en narrativ opmærksomhed kan åbne op for en mere nuanceret fortælling om den berørtes fortid, forstærke den berørtes fornemmelse af sig selv, og dermed være med til at etablere et mere stabilt fundament for fremtidig forandring.
Der tages i undervisningen afsæt i de begreber og praksisser, der er udviklet af Michael White og David Epston og andre teoretikere, som har videreudviklet deres arbejde. Vi ser også på det videnskabsteoretiske grundlag og den filosofiske inspiration for den narrative terapi. Forløbet vil undervejs blive suppleret med gentagne øvelser, hvor deltagerne lærer og oplever, hvordan man med de narrative guidelines, en narrativ nysgerrighed, navngivning og eksternalisering, opmærksomhed på erfaringer og undtagelser, kan åbne op for alternative og foretrukne fortællinger, der bakker op om menneskers værdier.
Modul 1 # Introduktion til hinanden og den narrative teori og praksis
Modul 2 # Et problem er kun et problem, fordi der er noget, der er vigtigt
Modul 3 # Inddragelse af betydningsfulde andre i et liv uden afhængighed
Modul 4 # Terapeutisk arbejde med posttraumatiske reaktioner
Modul 5 # Kulturelle normer, dominerende diskurser og alternative fortællinger
Modul 6 # Overgangsritualer, liminale faser og liminale øjeblikke
Undervisning & træning
Uddannelsen består af i alt 12 undervisningsdage og 5 træningsdage i studiegrupper. Det forventes, at deltagerne møder frem til undervisning og der laves aftaler omkring træningsdage i studiegrupper. Undervisningen foregår på Torvet 24, 1. i Horsens.
Opgaver og øvelser
Undervisningen vil bestå af en vekselvirkning mellem teori og træning i narrative guidelines. Der vil være opgaver og øvelser mellem mødegangene, som deltagerne arbejder med på træningsdagene. Dertil skal man lave 3 breve eller essays med udgangspunkt i egen praksis, som skal afleveres i løbet af uddannelsen. Det forventes, at deltagerne deltager aktivt og bidrager med erfaring fra egen praksis til undervisningen og i studiegrupper.
UNDERVISNINGSDAGE FRA 9.00 – 15.30.
- 11. - 12. januar 2024
- 8. - 9. februar 2024
- 21. - 22. marts 2024
- 18. - 19. april 2024
- 23. - 24. maj 2024
- 13. - 14. juni 2024
PRISER OG TILMELDING
- Kr. 22.800 + moms for virksomheder, selvstændige erhvervsdrivende og offentlige institutioner.
- Kr. 22.800 for privatbetalere.
DATO FOR TILMELDING:
Sidste frist for tilmelding d. 12. december 2023. Der lukkes for tilmelding, når holdet er fyldt.
Når holdet er fyldt op, fremsender vi faktura til betaling til de tilmeldte. Hvis det er din arbejdsgiver, der betaler, så fremsendes faktura til din arbejdsgivers EAN nummer.
Vi forbeholder os ret til at aflyse ved for få tilmeldinger. Information herom vil ske umiddelbart efter sidste frist for tilmelding.